hovedside om scc musikk nyheter medlemmer bilder kontakt   pekereSkjold Clarinet Choir

Skjold Clarinet Choir 2002

ble stiftet 28. desember 1991, i hovedsak med medlemmer fra Bergens søndre bydeler - og med en naturlig tilhørighet til det gode og aktive klarinettmiljøet på Skjold, hvor Espen Opedal har undervist klarinettister siden 1982. Klarinettkoret benytter utelukkende de ulike instrumentene i klarinettfamilien, fra den lille sopran Eb-klarinett til den største kontrabass-klarinett. Klarinettkor er en sjelden besetning i Norge, og det er ikke mange som kjenner den varme og spesielle klangen et klarinettkor kan frembringe. I dag består Skjold Clarinet Choir av både musikkstudenter og glade amatører fra hele Bergen, og medlemmene fordeler seg i alders-gruppene fra 16-50 år.

Skjold Clarinet Choir har siden starten gitt mellom 3 og 10 konserter i året. De fleste medlemmene er også aktive i byens ledende musik-korps og derfor baseres driften vanligvis på prosjekt-konserter med en intensiv øvingsperiode på forhånd. Ensemblet fikk et oppsving i 1994 da klarinettkoret ble kåret til beste blåse-ensemble i Hordaland. Samme år turnerte gruppen i England (derav navne-skiftet til clarinet choir) med konserter i Newcastle, York, Scarborough og Withby, samt flere populære konserter på Englandsbåten.

Under kulturbyåret, Kulturby Bergen 2000, etablerte klarinettkoret Ensembles Concerto Grosso - en minifestival for kammermusikk i Skjold Kirke. En rekke gjeste-ensembler og solister har deltatt på disse konsertene, som allerede er en tradisjon i musikklivet i Fana og Bergen. Høsten 2002 vil Ensembles Concerto Grosso bli arrangert for tredje gang. Hvert år inviteres også en ung og talentfull festival-komponist til å skrive nye komposisjoner som urfremføres av Skjold Clarinet Choir på konserten.

For å berike repertoaret har Skjold Clarinet Choir innledet et samarbeid med flere lokale komponister. Både Sjur Hjeltnes, Therese Birkelund og Øyvind Moe har skrevet egne verk for koret, og dette er et samarbeid klarinettkoret såvel som vårt publikum har satt stor pris på.

10-års jubileet i 2002 blir markert med flere konserter hvor blant annet bestillingsverkene fra våre komponistvenner blir fremført. Fra 'De Unges Kammerkonsert' i Logen er det laget en konsert-CD hvor Skjold Clarinet Choir fremfører flere av disse verkene. CD'en kan kjøpes hos oss. I jubileumssesongen fikk Skjold Clarinet Choir også æren av å være første klarinettkor kringkastet i NRK radio, med en musikk-reportasje i NRK P2, Midt i musikken.

Skjold Clarient Choir har siden starten vært ledet av Espen Opedal.

 

 

2002 © Skjold Clarinet Choir
Founded December 1991, BERGEN - NORWAY, contact: contact@skjoldclarinetchoir.net