main page about scc music news members pictures contacts   linksKomponister:

Skjold Clarinet Choir har et spennende samarbeid med tre unge og talentfulle komponister som alle har sekrevet musikk som er ur-fremført på våre konserter. For Skjold Clarinet Choir har det vært veldig inspirerende å jobbe med nye verk fra disse dyktige komponistene, og publikum har tatt meget vel imot de svært ulike komposisjonene som er resultatet av vårt komponistsamarbeid.
Vi gir vår varmeste anbefaling til disse komponistene ;

 

Sjur Hjeltnes

har skrevet stykket Krystallfiber for Skjold Clarinet Choir og stykket ble urfremført under Ensembles Concerto Grosso 2001. Til jubileums-konsertene i 2002 har komponisten valgt å gi stykket "noen utfyllende elementer" slik at det på mange måter er nye urfrem-førelser vi får oppleve i jubileumssesongen. Sjur Hjeltnes, f.1974, studerer komposisjon ved Grieg-akademiet, og virker i dag - foruten som komponist - også som allsidig arrangør, organist, pianist, jazz-musiker og kordirigent. Krystallfiber er blitt til i et nært samarbeid mellom komponist og ensemble.

 

Øyvind Moe

har komponert bestillingsverket 'Odds and Ends' som ble urfremført på jubileums-konserten 3. februar 2002. Øyvind er født i Bergen i 1979, og studerer for tiden musikk ved Universitetet i Trondheim. Fra høsten 2002 er Øyvind tatt opp som student på Norges Musikk-høyskole i Oslo, komposisjonsstudium. Han har sin bakgrunn som saxofonist i korpsmiljøet på Skjold i Bergen, og har bla. avtjent verneplikten i HMK Gardes Musikkorps, samt studert komposisjon på Tonheim Folkehøyskole på Hamar. Øyvind begynte tidlig å komponere, og har etterhvert mange verk 'i skuffen'. Odds and Ends blir imidlertid premieren for den unge komponisten, og hvem vet - kanskje vil 'Odds and Ends' gå inn i historiebøkene som starten på nok en stor norsk komponistkarriere fra vårt distrikt ?

 

Therese Birkelund

Therese studerer komposisjon ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, og også hun har sin bakgrunn fra korpsmiljøet på Skjold i Bergen. Som utøver (kornett), komponist og arrangør har Therese utmerket seg med allsidighet - både innen klassisk-, populær- og samtidsmusikk. Therese har blant annet vært kapellmester og musikarrangør i Fana Skoleteater. Therese har skrevet musikk for ulike kammer-besetninger med strykere, blåsere og klaver. Flere musikkorps har også spilt hennes musikk. Verket "Klarinett Vox" skal urfremføres av Skjold Clarinet Choir på Ensembles Concerto Grosso 2002 i Skjold Kirke.

 

MUSIC CONCERTS LIBRARY CD
 

 

2002 © Skjold Clarinet Choir
Founded December 1991, BERGEN - NORWAY, contact: contact@skjoldclarinetchoir.net